Γλυκό με ζελέ και γιαούρτι. Νοστιμότατο!!! Μία ακόμα λιχουδιά που σίγουρα θα λατρέψετε

Τα υλικά μας:
1 φακελάκι ζελέ με γεύση φράουλα
150 ml ζεστό νερό
150 ml παγωμένο νερό
1 γιαούρτι με γεύση φρούτα του δάσους(200gr)
1 φακελάκι σαντιγί σκόνη
200 ml φρέσκο γάλα
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά με τις ποσότητες του νερού που αναφέρονται στα υλικά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη μας πήξει.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη μια κούπα τσαγιού από το μείγμα για το γαρνίρισμα.
Μόλις κρυώσει το ζελέ και δούμε πως αρχίζει να πήζει, του προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε και την σαντιγί.
Στρώνουμε διαφανή μεμβράνη σε μια μικρή φόρμα πλαστική ή μεταλλική και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6- 8 ώρες.
Κατόπιν αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Γαρνίρουμε με ροζέτες από την σαντιγί που κρατήσαμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν μας αρέσει, περιχύνουμε το γλυκό μας με σιρόπι φράουλας.
Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top