Συνταγή για τέλεια ατομικά μιλφέιγ!!!


Υλικά για 16 τεμάχια:
1 φύλλο σφολιάτας
Για την κρέμα:
600 ml φρέσκο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
65 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
55 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ή αγελαδινό
Για το γαρνίρισμα:
350 ml κρέμα γάλακτος
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη (αν θέλετε βάλτε περισσότερη ή λιγότερη)
Για την διακόσμηση:
τρίμματα από ψημένα φύλλα σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Με ένα μαχαίρι κόβουμε την σφολιάτα σε 16 τετράγωνα.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε ελαφρά. Τοποθετούμε πάνω σ’ αυτό τα τετράγωνα σφολιάτας. Αν δεν χωράνε όλα στο ίδιο ταψί, τα μοιράζουμε στα 2, δηλαδή οχτώ και οχτώ, και τα ψήνουμε χωριστά σε 2 δόσεις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι τα κομμάτια σφολιάτας να ροδίσουν . Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τελείως, τα χωρίζουμε οριζόντια στη μέση με ένα μαχαίρι.
Τα τρίμματα που θα προκύψουν καθώς τα χωρίζουμε, δεν τα πετάμε. Τα φυλάμε για την διακόσμηση στο τέλος.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα για την γέμιση.
Ζεσταίνουμε καλά σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενωθεί με το αλεύρι. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμη συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το αλεύρι.
Στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα με το ζεστό γάλα μέσα στη κατσαρόλα με το αλεύρι και δουλεύουμε ζωηρά και γρήγορα με ένα σύρμα για μη μας σβολιάσει η κρέμα.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μια διαφανή μεμβράνη κουζίνας για να μη πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Γεμίζουμε ανά δύο τα φύλλα σφολιάτας με την κρέμα, είτε χρησιμοποιώντας σακούλα κορνέ είτε με ένα κουτάλι, απλώνοντάς την μόνο στο κάτω φύλλο του κάθε ψημένου κομματιού.
Ετοιμάζουμε μια σφικτή σαντιγί χτυπώντας με μίξερ χειρός καλά σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την άχνη.
Γαρνίρουμε με τη σαντιγί τα ατομικά μιλφέιγ, και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα σφολιάτας που φυλάξαμε, και ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top