Μύρισε καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για καλή παρέα μυδοπίλαφο και ένα καλό ελαφρύ κρασάκι!

Υλικά
  • κρεμμύδια ξερά: 3 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • μύδια φρέσκα: 1½ κιλό
  • κρασί λευκό: 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ρύζι καρολίνα ή γλασέ: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ντοματάκια κονσέρβας: ντοματάκια κονσέρβας 300 γρ., ψιλοκομμένα
  • ντοματοπελτές: 1 κουταλιά της σούπας
  • πιπερίτσα καυτερή: 1 ψιλοκομμένη
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ξύνετε τα κελύφη των μυδιών, αφαιρείτε τα «γένια» τους και τα πλένετε καλά. Τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Κρατάτε 5-6 μύδια ολόκληρα για το γαρνίρισμα και από τα υπόλοιπα κρατάτε μόνο την ψίχα τους.
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα. Προσθέτετε την ψίχα των μυδιών και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα με τα μύδια, ρίχνετε το ρύζι και ανάλογο νερό για το πιλάφι. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ζουμί από το άχνισμα των μυδιών, αφού το φιλτράρετε.)
Αποσύρετε το φαγητό από την εστία πριν απορροφήσει όλα τα υγρά του και εφόσον έχει μαλακώσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε γαρνίροντας με τα ολόκληρα μύδια που κρατήσατε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top