Σάββατο 4 Ιουλίου 2015
Ενίσχυσε την υγεία σου μαθαίνοντας το top 10 των βοτάνων!!!
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
ΣΟΣ, μην μαγειρεύετε νωπά κοτόπουλα αν δεν τα βάλετε πρώτα στην κατάψυξη!
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
Η θαυματουργή επίδραση του αβοκάντο στη χοληστερίνη!
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015
Εύκολη, γρήγορη αλλά πεντανόστιμη λουκανικόπιτα χωρίς φύλλο!
Τρίτη 2 Ιουνίου 2015
Φτιάξτε μία υπέροχη σπιτική μηλόπιτα εύκολα και γρήγορα!!
Τα 3 λάθη που μετατρέπουν τη σαλάτα μας σε ανθυγιεινό φαγητό!
Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015
Ένα παραδοσιακό γιατροσόφι για το άσθμα και τη βρογχίτιδα!
Διώξε την κυτταρίτιδα με σύμμαχους αυτά τα 9 τρόφιμα!
Κυριακή 31 Μαΐου 2015
Κρητικό γαμοπίλαφο με κοτόπουλο και ξύσμα λεμονιού!
Διώξτε το άγχος και ανεβάστε τη διάθεση σας με αυτές τις 14 τροφές!
8 προϊόντα μαγειρέματος που δεν έχουν ημερομηνία λήξης!
Σάββατο 30 Μαΐου 2015
Πέμπτη 28 Μαΐου 2015
Μύρισε καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για καλή παρέα και μυδοπίλαφο!
Τετάρτη 27 Μαΐου 2015
Special πατάτες στο φούρνο με λουκάνικο και μπέικον!
Δευτέρα 25 Μαΐου 2015
Το ενεργειακό ποτό των μονομάχων που εκτός των άλλων ήταν χορτοφάγοι!
Το ενεργειακό ποτό των μονομάχων που εκτός των άλλων ήταν χορτοφάγοι!Έκαναν πολύωρες προπονήσεις για να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Άλλωστε, η «ήττα» για εκείνους δεν ήταν απλά μία ατυχής έκβαση αγώνα.
Ισοδυναμούσε με το θάνατο. Παρόλα αυτά, οι μονομάχοι δεν έκαναν διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη, όπως οι σύγχρονοι αθλητές.
Αντιθέτως, τα περνούσαν όλα αυτά ενώ τρέφονταν με σιτηρά, ενώ έπιναν το δικό τους ενεργειακό ποτό με ξύδι και φλαμουριά. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις μελέτες Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι ανέλυσαν το κολλαγόνο στα οστά Ρωμαίων που βρέθηκαν σε ένα νεκροταφείο του 2ου αιώνα. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι μονομάχοι ήταν χορτοφάγοι.
Το νεκροταφείο είχε αποκαλυφθεί αρχικά το 1933, στην Έφεσο, αλλά τώρα έγιναν οι αναλύσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν, οι μονομάχοι έτρωγαν σιτάρι και κριθάρι ως βασικό είδος διατροφής, ενώ κάποιοι κατανάλωναν και φασόλια. Ακόμη, στο «μενού» τους υπήρχε η βρώμη, τα αποξηραμένα φρούτα. Όσο για το «ποτό» τους από ξύδι και φλαμουριά, οι ερευνητές θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο οι μονομάχοι πίστευαν ότι δυναμώνουν το σώμα μετά από την εξαντλητική άσκηση και θεραπεύονται ταχύτερα τα οστά τους, σύμφωνα με την Daily Mail.
Μην παραμυθιάζεστε ένας τρόπος υπάρχει για να κάνετε δίαιτα σωστά!
Μην παραμυθιάζεστε ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να κάνετε δίαιτα σωστά!
Ανά διαστήματα, μία καινούργια δίαιτα γίνεται της μόδας. Οι τάσεις στο φαγητό έρχονται και φεύγουν. Άλλοτε σου λένε να καταναλώνεις τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά, άλλοτε να κόψεις τελείως τη ζάχαρη, άλλοτε να τρως σαν άνθρωπος των σπηλαίων, να γίνεις χορτοφάγος, να κόψεις τη γλουτένη, να μην τρως γαλακτοκομικά, να μετράς τους γλυκαιμικούς δείκτες και πολλά άλλα.
Αν ακολουθήσει κανείς όλες τις συμβουλές που υπάρχουν τότε θα καταλήξει να πίνει μόνο νερό, άντε και να τρώει σπανάκι, αφού οι περισσότερες δίαιτες επιτρέπουν το σπανάκι.
Μια που μόλις μπήκε το νέο έτος και συχνά οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις και προσπαθούν να κάνουν αλλαγές, η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει κανείς σε κάποιον είναι να αγνοήσει όλη αυτή την κακοφωνία των ειδικών.
Το μυστικό της υγιεινής διατροφής είναι θεμελιώδες: Να τρώτε φαγητό, όχι πολύ. Κυρίως πράσινα.
Ο Mark Bittman, διάσημος οπαδός της υγιεινής διατροφής, γράφει στους New York Times ότι με το να κόβει κανείς το αλάτι, τα λιπαρά ή τη ζάχαρη ουσιαστικά χάνει το πραγματικό πρόβλημα. Η απάντηση, γράφει ο Mark Bittman, είναι πολύ απλή: Να τρώτε κανονικό φαγητό.
Σχεδόν όλα τα ανθυγιεινά φαγητά - τα προϊόντα με πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι - βγαίνουν από σακούλα ή από κουτί, δε φυτρώνουν ούτε πέφτουν από κάποιο δέντρο.
Άλλος ειδικός στη διατροφή προειδοποιεί να μην τρώτε τίποτα που η προ-προ-γιαγιά σας δε θα αναγνώριζε ότι τρώγεται και προσπαθήστε να αποφύγετε την κατάψυξη του σούπερ μάρκετ και φυσικά το junk food.
Ο Mark Bittman έχει το ίδιο μήνυμα και μάλιστα προτείνει ένα εθνικό πρόγραμμα διατροφής που θα μπορούσε να βοηθήσει χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες όπου η παχυσαρκία αποτελεί εθνικό πρόβλημα υγείας.
Το τοπ10 των βοτάνων παγκόσμια, οι χρήσεις και οι ιδιότητες τους!
Τα βότανα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ακόμη για διάφορες ενδείξεις, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική και τις παραδόσεις κάθε λαού και κάθε περιοχής. Ακριβώς επειδή πολλά από αυτά έχουν φανεί πολύ αποτελεσματικά, οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ανάλυση των δραστικών τους ουσιών, αλλά και των χρήσεών τους.
Είναι φυτό της Βορείου Αμερικής. Υπάρχουν δύο ειδών, η λευκή και η πορφυρή εχινάκεια, και συνήθως χρησιμοποιείται η πορφυρή. Η χρήση της καταγράφηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1900. Από το 1930 και μετά η ζήτησή της στην Ευρώπη ήταν πολύ μεγάλη.
- Κάνει υποστηρικτική θεραπεία στις λοιμώξεις του αναπνευστικού (π.χ. λοιμώξεις, κρυολογήματα), αλλά και στις ουρολοιμώξεις.
- Διεγείρει το ανοσοποιητικό κατά των βακτηρίων και των ιών.
- Βοηθά στη θεραπεία πληγών, ως αντισηπτικό μέσο.
- Έχει επίσης καλά αποτελέσματα στη βρογχίτιδα.
Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό και διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη φυτό που μοιάζει με τη μαργαρίτα. Παραδοσιακά τον Μεσαίωνα τη χρησιμοποιούσαν ως μπαχαρικό και ως χρωστική ουσία λόγω του κίτρινου χρώματός της.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό και κατεξοχήν ελληνικό φυτό. Το χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα (ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης το πρότειναν για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις) και ιδιαίτερα στη Ρώμη για τη θεραπεία τραυμάτων. Όταν το βράζουμε, βγάζει ένα κόκκινο χρώμα που, σύμφωνα με την παράδοση, συμβολίζει το αίμα του Χριστού ή του Ιωάννη του Βαπτιστή (γι’ αυτό και ονομάζεται St John’s wort).
Πρόκειται για έναν κινέζικο θάμνο οι θεραπευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές εδώ και 5.000 χρόνια. Στην Ευρώπη ήρθε από τους Ολλανδούς το 1600. Καλλιεργείται δύσκολα, γι’ αυτό και έχει πολύ υψηλή τιμή. Μάλιστα, στο εμπόριο συχνά τίθεται και ζήτημα νοθείας.
Η βαλεριάνα είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Από τον 18ο αιώνα χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα πολύ κοινό κατευναστικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τη βρίσκουμε κοντά σε ποτάμια και καταρράκτες, σε ελώδεις περιοχές και σε δάση. Το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί με σπόρους και μεταφυτεύοντας τις παραφυάδες σε βάθος 30 εκ. σε ελαφρύ έδαφος. Προτιμά εδάφη ξηρά και με πολύ ήλιο. Το μειονέκτημά της είναι ότι η ρίζα της μυρίζει πολύ άσχημα και έτσι είναι δύσκολο να την καταναλώσουμε σε μορφή τσαγιού.
Υπάρχει η ελληνική, ευρω-παϊκή και η κινέζικη εκδοχή του. Πρόκειται για ένα σκανδιναβικό φυτό που στο παρελθόν πολλοί πίστευαν ότι έχει υπερφυσικές ιδιότητες (εξού και το όνομα) και ότι το υπέδειξε ο αρχάγγελος Ραφαήλ. Χρησιμοποιήθηκε πολύ κατά της πανώλης στον Μεσαίωνα. Θεωρείται ένα κατεξοχήν γυναικείο βότανο.
Πρόκειται για αφρικανικό φυτό, μία πόα, από την έρημο Καλαχάρι. Χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική της νοτίου Αφρικής ως τονωτικό, παυσίπονο και αντιρρευματικό. Κάποια στιγμή μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που είχε, συμπεριλήφθηκε στα φυτά που απειλούνται με εξαφάνιση.
Είναι φυτό της Ανατολής. Χρησιμοποιείται από τη ρωμαϊκή εποχή, αλλά αναφέρεται και στον Διοσκουρίδη ως «ψεύτικο χαμομήλι».
Πρόκειται για ένα δέντρο που μοιάζει με φοίνικα και φύεται στην Αμερική. Οι γηγενείς Ινδιάνοι της Αμερικής το χρησιμοποιούσαν πολύ και έτρωγαν και τους καρπούς του. Από το 1900 χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση ενοχλημάτων του προστάτη. Θεωρείται ένα κατεξοχήν ανδρικό βότανο.
Τρίτη 21 Απριλίου 2015
Οι θεραπευτικές ιδιότητες και οι φαρμακευτικές χρήσεις της αγριάδας!
Δευτέρα 20 Απριλίου 2015
Πανεύκολη συνταγή για δροσερή γρανίτα φράουλας!
Πανεύκολη συνταγή για δροσερή γρανίτα φράουλας, τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και ένα παγωτάκι είναι ότι πρέπει!
Υλικά:
65 γραμμάρια νερό
65 γραμμάρια ζάχαρη
365 γραμμάρια καθαρισμένες φράουλες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζουμε έτσι ώστε να γίνουν σιρόπι!
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο μπλέντερ, μαζί με τις φράουλες.
Το αλέθουμε καλά και σουρώνουμε το μείγμα το οποίο τοποθετούμε σε σκεύη για γρανίτες!
Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 16 ώρες τουλάχιστον και το παγωτάκι μας είναι έτοιμο!
Σίγουρα πιο οικονομική και πάνω απ΄όλα ξέρετε τι τρώτε!
Κυριακή 19 Απριλίου 2015
Καλοκαίριασε, καιρός να φτιάξουμε υπέροχο παγωτό σοκολάτα!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 160ml κρεμά γάλακτος
- 200γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια και λιωμένη σε μπεν μαρι
- 100γρ. κακάο (σκόνη)
- 320γρ. ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 ασπράδι αυγού
- Βράζετε το γάλα μαζί με την κρεμά γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για λίγη ώρα να τραβήξουν τα υλικά το άρωμα της κανέλας και κατόπιν πετάμε τα ξυλάκια.
- Προσθέτετε πρώτα τη λιωμένη σοκολάτα και κατόπιν το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κακάο και να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
- Χτυπάτε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και το ενσωματώνετε στο μείγμα.
- Παγώνετε στην κατάψυξη με τον παραδοσιακό τρόπο.
Σάββατο 18 Απριλίου 2015
Τι έτρωγαν και τι ΔΕΝ έτρωγαν οι Αρχαίοι και ήταν τόσο έξυπνοι;
Τι έτρωγαν και τι ΔΕΝ έτρωγαν οι Αρχαίοι και ήταν τόσο έξυπνοι;
Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων.Η επιστήμη έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι; Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».
Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα. Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες;
Ο καρκίνος , τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε. Ένα από αυτά … κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη.
Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους.
Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου. «Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζεα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου. Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει. Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη».
Η κ. Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. «Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά – άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»
Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό. «Βγάζουν το φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής». Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια δεν καταναλωνόταν κρέας. Και η Πυθαγόρεια διατροφή στηρίζεται στην Ιπποκράτεια, με εξαίρεση στην κατανάλωση κρέατος, που για τον Πυθαγόρα, απαγορευόταν δια ροπάλου.
Ιπποφαές
Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε και ένας πορτοκαλί καρπός, το Ιπποφαές. Περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.Στις εκστρατείες του, ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει).
Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέγκις Χαν. Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας. Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική.
Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γι αυτό 5 επιστημονικά συνέδρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.
Παρασκευή 17 Απριλίου 2015
Φτιάξτε μία εναλλακτική σπιτική πίτα χαμηλών λιπαρών!
Πεντανόστιμη σπιτική πίτα με λουκάνικα κοτόπουλου, τυρί χαμηλών λιπαρών και ντομάτα
Υλικά για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για τη γέμιση
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 10 φέτες του τοστ τυρί τύπου gouda χαμηλών λιπαρών
- 4 μεγάλα λουκάνικα κοτόπουλου
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε λίγο στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ αφράτη και κολλάει θα πρέπει να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι ολικής μέχρι η ζύμη μας να μπορεί να ανοιχτεί με τον πλάστη σε φύλλα. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί στο οποίο έχουμε σχεδιάσει να φτιάξουμε την πίτα μας. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το φύλλο που ανοίξαμε. Από πάνω στρώνουμε το τυρί ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του φύλου και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και με τις ροδέλες από τα λουκάνικα. Τέλος πάνω από τα λουκάνικα απλώνουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε αδειάσει από τα πολλά σποράκια και τις έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Ανοίγουμε ένα δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα μας. Κόβουμε το φύλλο που περισσεύει από το επάνω φύλλο και γυρίζουμε τα περισσεύματα από το κάνω φύλλο προς τα μέσα ώστε να καλυφθεί ένα μικρό μέρος από την άκρη του επάνω φύλλου και να κλείσει καλά η πίτα μέσα της τη γέμιση. Λαδώνουμε την πίτα με ένα πινέλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει καλά (χρειάζεται περίπου 50-60 λεπτά).
Πέμπτη 16 Απριλίου 2015
Ένα αγαπημένο και πεντανόστιμο πιάτο, χοιρινό με πράσα!
Ένα αγαπημένο και πεντανόστιμο πιάτο, χοιρινό με πράσα, ειδικό για καλοφαγάδες γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και ο έρωτας περνάει από το στομάχι!
Υλικά
800 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
1 ματσάκι σέλινο
3 πράσα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάμε από το χασάπη να κόψει το χοιρινό σε μερίδες ή το κόβουμε εμείς.
Αρχικά βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού.
Σοτάρουμε το κρέας.
Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά,το γυρνάμε από την άλλη.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
Μόλις σοταριστούν και αυτά,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Στο σημείο αυτό,προσθέτουμε στην κατσαρόλα μερικά ποτήρια του κρασιού νερό για να σκεπαστεί το κρέας και τον πελτέ ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσει το κρέας μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα,βάζουμε νερό και ανοίγουμε τη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει,βάζουμε μέσα τα σέλινα και τα ζεματάμε για 12 λεπτά.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Τετάρτη 15 Απριλίου 2015
Το αραβικό κόμμι βοηθά σημαντικά στην μείωση του βάρους! | ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το αραβικό κόμμι αποτελεί ένα συστατικό, ένα πολυσακχαρίτη που προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος ακακίας που ευδοκιμεί στην Αφρική. Πρόκειται για ένα φυσικό είδος ρετσινιού, που παράγεται από το δέντρο προκειμένου να καλυφθούν τυχόν κενά στο φλοιό του. Αποτελεί το βασικό συστατικό που δίνει σε ορισμένες παστίλιες του εμπορίου τη χαρακτηριστική εύκαμπτη υφή τους. Παράλληλα, στη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιείται ως γαλακτοματοποιητής, διογκωτικός παράγοντας και σταθεροποιητής γεύσης.
Από το 1970 έχει εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς ως ασφαλής διαιτητική ίνα. Τα τελευταία χρόνια, το ερευνητικό ενδιαφέρον γύρω από το αραβικό κόμμι έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς φαίνεται ότι η κατανάλωσή του σχετίζεται με πιθανά οφέλη για την υγεία. Παλαιότερα οι περισσότερες μελέτες που αφορούν αυτές τις δράσεις τους γίνονταν κυρίως σε πειραματόζωα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια διερευνώνται πλέον οι θετικές επιδράσεις του και στον ανθρώπινο οργανισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή, μια τελευταία μελέτη έρχεται να συσχετίσει την κατανάλωση αραβικού κόμμεος με χαμηλότερο σωματικό βάρος και μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους.
Η εν λόγω μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Journal, συμπεριέλαβε 120 υγιείς εθελοντές, κάποιοι εκ των οποίων κατανάλωσαν 30 γραμμάρια αραβικού κόμμεος την ημέρα για έξι εβδομάδες, ενώ οι υπόλοιποι κατανάλωσαν κάτι άλλο – παρόμοιο όμως, μια πηκτίνη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που έπαιρναν το αραβικό κόμμι μείωσαν το σωματικό τους βάρος και το σωματικό τους λίπος. Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, το αραβικό κόμμι αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές και ασφαλείς διαιτητικές ίνες και αν τα εν λόγω αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και από άλλες μελέτες, θα μπορούσε να αποτελέσει ενδεχομένως στο μέλλον ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.