Κυριακή 31 Μαΐου 2015
Κρητικό γαμοπίλαφο με κοτόπουλο και ξύσμα λεμονιού!
Διώξτε το άγχος και ανεβάστε τη διάθεση σας με αυτές τις 14 τροφές!
8 προϊόντα μαγειρέματος που δεν έχουν ημερομηνία λήξης!
Σάββατο 30 Μαΐου 2015
Πέμπτη 28 Μαΐου 2015
Μύρισε καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για καλή παρέα και μυδοπίλαφο!
Τετάρτη 27 Μαΐου 2015
Special πατάτες στο φούρνο με λουκάνικο και μπέικον!
Δευτέρα 25 Μαΐου 2015
Το ενεργειακό ποτό των μονομάχων που εκτός των άλλων ήταν χορτοφάγοι!
Το ενεργειακό ποτό των μονομάχων που εκτός των άλλων ήταν χορτοφάγοι!Έκαναν πολύωρες προπονήσεις για να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Άλλωστε, η «ήττα» για εκείνους δεν ήταν απλά μία ατυχής έκβαση αγώνα.
Ισοδυναμούσε με το θάνατο. Παρόλα αυτά, οι μονομάχοι δεν έκαναν διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη, όπως οι σύγχρονοι αθλητές.
Αντιθέτως, τα περνούσαν όλα αυτά ενώ τρέφονταν με σιτηρά, ενώ έπιναν το δικό τους ενεργειακό ποτό με ξύδι και φλαμουριά. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις μελέτες Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι ανέλυσαν το κολλαγόνο στα οστά Ρωμαίων που βρέθηκαν σε ένα νεκροταφείο του 2ου αιώνα. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι μονομάχοι ήταν χορτοφάγοι.
Το νεκροταφείο είχε αποκαλυφθεί αρχικά το 1933, στην Έφεσο, αλλά τώρα έγιναν οι αναλύσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν, οι μονομάχοι έτρωγαν σιτάρι και κριθάρι ως βασικό είδος διατροφής, ενώ κάποιοι κατανάλωναν και φασόλια. Ακόμη, στο «μενού» τους υπήρχε η βρώμη, τα αποξηραμένα φρούτα. Όσο για το «ποτό» τους από ξύδι και φλαμουριά, οι ερευνητές θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο οι μονομάχοι πίστευαν ότι δυναμώνουν το σώμα μετά από την εξαντλητική άσκηση και θεραπεύονται ταχύτερα τα οστά τους, σύμφωνα με την Daily Mail.
Μην παραμυθιάζεστε ένας τρόπος υπάρχει για να κάνετε δίαιτα σωστά!
Μην παραμυθιάζεστε ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να κάνετε δίαιτα σωστά!
Ανά διαστήματα, μία καινούργια δίαιτα γίνεται της μόδας. Οι τάσεις στο φαγητό έρχονται και φεύγουν. Άλλοτε σου λένε να καταναλώνεις τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά, άλλοτε να κόψεις τελείως τη ζάχαρη, άλλοτε να τρως σαν άνθρωπος των σπηλαίων, να γίνεις χορτοφάγος, να κόψεις τη γλουτένη, να μην τρως γαλακτοκομικά, να μετράς τους γλυκαιμικούς δείκτες και πολλά άλλα.
Αν ακολουθήσει κανείς όλες τις συμβουλές που υπάρχουν τότε θα καταλήξει να πίνει μόνο νερό, άντε και να τρώει σπανάκι, αφού οι περισσότερες δίαιτες επιτρέπουν το σπανάκι.
Μια που μόλις μπήκε το νέο έτος και συχνά οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις και προσπαθούν να κάνουν αλλαγές, η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει κανείς σε κάποιον είναι να αγνοήσει όλη αυτή την κακοφωνία των ειδικών.
Το μυστικό της υγιεινής διατροφής είναι θεμελιώδες: Να τρώτε φαγητό, όχι πολύ. Κυρίως πράσινα.
Ο Mark Bittman, διάσημος οπαδός της υγιεινής διατροφής, γράφει στους New York Times ότι με το να κόβει κανείς το αλάτι, τα λιπαρά ή τη ζάχαρη ουσιαστικά χάνει το πραγματικό πρόβλημα. Η απάντηση, γράφει ο Mark Bittman, είναι πολύ απλή: Να τρώτε κανονικό φαγητό.
Σχεδόν όλα τα ανθυγιεινά φαγητά - τα προϊόντα με πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι - βγαίνουν από σακούλα ή από κουτί, δε φυτρώνουν ούτε πέφτουν από κάποιο δέντρο.
Άλλος ειδικός στη διατροφή προειδοποιεί να μην τρώτε τίποτα που η προ-προ-γιαγιά σας δε θα αναγνώριζε ότι τρώγεται και προσπαθήστε να αποφύγετε την κατάψυξη του σούπερ μάρκετ και φυσικά το junk food.
Ο Mark Bittman έχει το ίδιο μήνυμα και μάλιστα προτείνει ένα εθνικό πρόγραμμα διατροφής που θα μπορούσε να βοηθήσει χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες όπου η παχυσαρκία αποτελεί εθνικό πρόβλημα υγείας.
Το τοπ10 των βοτάνων παγκόσμια, οι χρήσεις και οι ιδιότητες τους!
Τα βότανα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ακόμη για διάφορες ενδείξεις, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική και τις παραδόσεις κάθε λαού και κάθε περιοχής. Ακριβώς επειδή πολλά από αυτά έχουν φανεί πολύ αποτελεσματικά, οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ανάλυση των δραστικών τους ουσιών, αλλά και των χρήσεών τους.
Είναι φυτό της Βορείου Αμερικής. Υπάρχουν δύο ειδών, η λευκή και η πορφυρή εχινάκεια, και συνήθως χρησιμοποιείται η πορφυρή. Η χρήση της καταγράφηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1900. Από το 1930 και μετά η ζήτησή της στην Ευρώπη ήταν πολύ μεγάλη.
- Κάνει υποστηρικτική θεραπεία στις λοιμώξεις του αναπνευστικού (π.χ. λοιμώξεις, κρυολογήματα), αλλά και στις ουρολοιμώξεις.
- Διεγείρει το ανοσοποιητικό κατά των βακτηρίων και των ιών.
- Βοηθά στη θεραπεία πληγών, ως αντισηπτικό μέσο.
- Έχει επίσης καλά αποτελέσματα στη βρογχίτιδα.
Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό και διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη φυτό που μοιάζει με τη μαργαρίτα. Παραδοσιακά τον Μεσαίωνα τη χρησιμοποιούσαν ως μπαχαρικό και ως χρωστική ουσία λόγω του κίτρινου χρώματός της.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό και κατεξοχήν ελληνικό φυτό. Το χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα (ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης το πρότειναν για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις) και ιδιαίτερα στη Ρώμη για τη θεραπεία τραυμάτων. Όταν το βράζουμε, βγάζει ένα κόκκινο χρώμα που, σύμφωνα με την παράδοση, συμβολίζει το αίμα του Χριστού ή του Ιωάννη του Βαπτιστή (γι’ αυτό και ονομάζεται St John’s wort).
Πρόκειται για έναν κινέζικο θάμνο οι θεραπευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές εδώ και 5.000 χρόνια. Στην Ευρώπη ήρθε από τους Ολλανδούς το 1600. Καλλιεργείται δύσκολα, γι’ αυτό και έχει πολύ υψηλή τιμή. Μάλιστα, στο εμπόριο συχνά τίθεται και ζήτημα νοθείας.
Η βαλεριάνα είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Από τον 18ο αιώνα χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα πολύ κοινό κατευναστικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τη βρίσκουμε κοντά σε ποτάμια και καταρράκτες, σε ελώδεις περιοχές και σε δάση. Το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί με σπόρους και μεταφυτεύοντας τις παραφυάδες σε βάθος 30 εκ. σε ελαφρύ έδαφος. Προτιμά εδάφη ξηρά και με πολύ ήλιο. Το μειονέκτημά της είναι ότι η ρίζα της μυρίζει πολύ άσχημα και έτσι είναι δύσκολο να την καταναλώσουμε σε μορφή τσαγιού.
Υπάρχει η ελληνική, ευρω-παϊκή και η κινέζικη εκδοχή του. Πρόκειται για ένα σκανδιναβικό φυτό που στο παρελθόν πολλοί πίστευαν ότι έχει υπερφυσικές ιδιότητες (εξού και το όνομα) και ότι το υπέδειξε ο αρχάγγελος Ραφαήλ. Χρησιμοποιήθηκε πολύ κατά της πανώλης στον Μεσαίωνα. Θεωρείται ένα κατεξοχήν γυναικείο βότανο.
Πρόκειται για αφρικανικό φυτό, μία πόα, από την έρημο Καλαχάρι. Χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική της νοτίου Αφρικής ως τονωτικό, παυσίπονο και αντιρρευματικό. Κάποια στιγμή μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που είχε, συμπεριλήφθηκε στα φυτά που απειλούνται με εξαφάνιση.
Είναι φυτό της Ανατολής. Χρησιμοποιείται από τη ρωμαϊκή εποχή, αλλά αναφέρεται και στον Διοσκουρίδη ως «ψεύτικο χαμομήλι».
Πρόκειται για ένα δέντρο που μοιάζει με φοίνικα και φύεται στην Αμερική. Οι γηγενείς Ινδιάνοι της Αμερικής το χρησιμοποιούσαν πολύ και έτρωγαν και τους καρπούς του. Από το 1900 χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση ενοχλημάτων του προστάτη. Θεωρείται ένα κατεξοχήν ανδρικό βότανο.