Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ένα υπέροχο και νηστίσιμο πιάτο, ριζότο με γαρίδες και πορτοκάλι!


Ένα υπέροχο και νηστίσιμο πιάτο, ριζότο με γαρίδες και πορτοκάλι! Το έχετε δοκιμάσει??


Τι χρειαζόμαστε:
12 μεγάλες γαρίδες
2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα τζίντζερ
4 κούπες ζωμό λαχανικών
5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι / πιπέρι


Πώς το κάνουμε:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
Το βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο να βράσει άλλα 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρώνουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


ΠΗΓΗ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εύκολη και πεντανόστιμη γαλατόπιτα για να γλύφουν και τα δάχτυλα!


Εύκολη και πεντανόστιμη γαλατόπιτα  χωρίς φύλλο και χωρίς υπερβολές είναι από τα καλύτερα γλυκά που υπάρχουν!


Είναι ένα απλό παραδοσιακό γλυκό, που όμως θα σας μείνει αξέχαστο!
Υλικά:


1 λίτρο γάλα πλήρες


3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο


2 ποτήρια ζάχαρη


2 αυγά


2 βανίλιες


250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό


Άχνη και κανέλα


Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα


Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε από ψηλά λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.


Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.


Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά.


Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 45 λεπτά).


Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη


Λίγα μυστικά ακόμα


Μπορούμε να προσθέσουμε πριν τα αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τον αντίστοιχο χυμό τους.


πηγή

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Καταπολεμήστε άμεσα και με φυσικό τρόπο τον καρκίνο του προστάτη



Η θετική δράση του επιλόβιου στην αντιμετώπιση της αρχόμενης υπερπλασίας του προστάτη είναι αποδεδειγμένη.Σε εργαστηριακές μελέτες που έγιναν στο κέντρο έρευνας για τον προστάτη, στο Βανκούβερ διαπίστωσαν ότι πολύ μικρές συγκεντρώσεις του βοτάνου επηρεάζουν αρνητικά τη δράση των ενζύμων 5 –alpha reductase και aromatase που εμπλέκονται στην αρχόμενη υπερπλασία του προστάτη.





Είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό, γι"αυτό το λόγο χρησιμοποιείται κατά μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος και βρογχικών μολύνσεων Ωφελεί στην διάρροια και την ακράτεια.


Θα το βρείτε εδώ



Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η πιο γρήγορη και νόστιμη τούρτα σοκολάτα!


Η πιο γρήγορη και νόστιμη τούρτα σοκολάτα, ειδικά όταν δεν έχεις χρόνο αλλά οι επισκέπτες σου χτυπάνε την πόρτα!


Υλικά:
1 1/2 μπισκότα πτιμπερ
250 γρ βούτυρο
2 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
600 ml γάλα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ
τριμμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση:


Σπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα , τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το σφηνάκι από το λικέρ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί ή στην φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε , στρώνουμε με το χέρι και πατάμε τα μπισκότα ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τις κρέμες ζαχαροπλαστικής + το γάλα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας στο ταψί μας πάνω από τα μπισκότα, το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σταθεί η κρέμα μας, από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα και είναι έτοιμο το γλυκάκι μας να το σερβίρουμε . πολύ γρήγορο και ακόμα πιο πολύ νόστιμο γλυκάκι. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!


πηγη

Πως θα σταματήσουν να μυρίζουν τα χέρια μας κρεμμυδίλα!


Σήμερα θα μάθουμε πως θα σταματήσουν να μυρίζουν τα χέρια μας κρεμμυδίλα!


Μία απλή συμβουλή για να απελευθερωθείτε από αυτή την άσχημη οσμή που καλό θα ήταν να ξέρετε πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα σήμερα!!


Όταν μαγειρεύουμε είναι λογικό τα χέρια μας να μυρίζουν, ειδικά όταν κόβουμε κρεμμύδια.
Είναι αλήθεια ότι η «κρεμμυδίλα» δε φεύγει εύκολα ακόμη και μετά από πολλά πλυσίματα χεριών. Εμείς όμως έχουμε τη λύση η οποία βρίσκεται στην κουζίνα σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από την δυσάρεστη μυρωδιά; Βάλτε τα χέρια σας κάτω από το κρύο νερό της βρύσης και στην συνέχεια τρίψτε τα με χοντρό μαγειρικό αλάτι.
Μόλις τα σκουπίσετε στην πετσέτα δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα έφυγε η ενοχλητική αυτή μυρωδιά!

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Κοτόπουλο με μπέικον, ένα τέλειο αμαρτωλό πιάτο!


Κοτόπουλο με μπέικον για καλοφαγάδες, μία συνταγή για τις ημέρες που αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε ένα αμαρτωλό αλλά πεντανόστιμο γεύμα!


Κοτόπουλο τυλιγμένο με μπέικον


Υλικά για 8 άτομα
4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο με την πετσούλα τους
12 πλατιές λωρίδες μπέικον
2 κουτ σούπας φυλλαράκια θυμαριού
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Για το λαδολέμονο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ σούπας μουστάρδα
3 κουτ σούπας ψιλοκομμένο άνηθο


Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε και πιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Τυλίγετε κάθε φιλέτο με 3 λουρίδες μπέικον συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο , βάζετε τα φιλέτα πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.


Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βγάζετε τα ψημένα φιλέτα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες. Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο.


πηγή

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Οι 10 καλύτερες τροφές για εξυπνάδα υγεία και ομορφιά! | ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Οι 10 καλύτερες τροφές για εξυπνάδα υγεία και ομορφιά! Αν είμαστε οτι τρώμε τότε αυτές οι τροφές είναι οι καταλληλότερες ..


Τι έιναι πιο σημαντικό η ομορφιά ή το μυαλό; Όταν πρόκειται, όμως, για τη διατροφή σου θέλεις αυτή και να κάνει καλό στην υγεία σου και το μυαλό σου και να βοηθάει στην ομορφιά της επιδερμίδας σου. Δες ποιες είναι οι 10 τροφές που θα σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη και ακόμα πιο έξυπνη από ότι είσαι.


1. Καρύδια. Είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας των μεμβρανών των κυττάρων σου. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη Ε.


2. Αβοκάντο. Μπορεί να έχουν πολύ λίπος (καλό λίπος) και να μην είναι τόσο νόστιμα σκέτα αλλά κάνουν πολύ καλό στην καρδιά και βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.


3. Ψάρι. Ο σολωμός, η σαρδέλα και η ρέγκα είναι μερικά από τα ψάρια που είναι γεμάτα Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία εκτός των άλλων βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.


4. Φασόλια. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Β, φυτικές ίνες και κάλιο. Όλα αυτά βοηθούν στη διαδικασία της πέψης και στο να πηγαίνουν τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματός σου.


5. Δημητριακά ολικής άλεσης. Έχουν περισσότερες βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα από τα αντίστοιχα ραφιναρισμένα δημητριακά. Η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος κάνουν πολύ καλό στο δέρμα ενώ μειώνουν και τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.


6. Πράσινο τσάι. Έρευνα που έγινε στο παρελθόν έδειξε ότι φοιτητές που έπιναν πράσινο τσάι είχαν πιο υψηλή εγκεφαλική δραστηριότητα και μπορούσαν να λύνουν πιο εύκολα προβλήματα που τους έδιναν καθώς ήταν και περισσότερο συγκεντρωμένοι.


7. Βατόμουρα. Όλα τα φρούτα έχουν οφέλη για το δέρμα, αλλά τα βατόμουρα είναι οι σταρ της διατροφής. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α και βιταμίνη C ενώ έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπουν το εγκεφαλικό στρες.


8. Πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ, λεμόνια, λάιμ. Όλα αυτά έχουν βιταμίνη C η οποία βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου που είναι μία πρωτεϊνη που συμβάλει στη σφριγηλότητα του δέρματος.


9. Μαύρη σοκολάτα. Τα ίδια αντιοξειδωτικά που έχουν βρεθεί στο τσάι έχουν βρεθεί και στη μαύρη σοκολάτα. Επίσης η σοκολάτα βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας ενώ κάνει πολύ καλό και στο μυαλό.


10. Σπανάκι. Αποτελεί τέλεια πηγή βιταμίνης B, C και E, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο και Ωμέγα-3 λιπαρά.


ΠΗΓΗ

Σπασμένα και ταλαιπωρημένα νύχια τέλος απλά, με λεμόνι!


Σπασμένα και ταλαιπωρημένα νύχια τέλος απλά, με λεμόνι!  


Όλοι μας θέλουμε να έχουμε όμορφα νύχια στα χέρια μας και η φύση για άλλη μία φορά έχει τη λύση.
Πολλές φορές έχει τύχει να θέλουμε να χαιρετήσουμε κάποιον και βλέποντας τα νύχια των χεριών μας να έχουμε νιώσει αμηχανία!
Γιατί; Μα γιατί από τις διάφορες δουλειές που κάνουμε τα νύχια μας είναι σπασμένα ταλαιπωρημένα και δείχνουν πολύ άσχημα.....
Να λοιπόν ένας τρόπος άκρως αποτελεσματικός για να διορθώσουμε αυτό το μικρό προβληματάκι....
Κάθε βράδυ και κάθε πρωί με ένα ουδέτερο σαπούνι πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε και αφού έχουμε στύψει ένα λεμόνι σε ένα μπολ βουτάμε τα ακροδάκτυλά μας μέσα στον φρέσκο χυμό, τα αφήνουμε μέσα στον χυμό περίπου πέντε λεπτά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν στον αέρα.
Δεν τα πλένουμε με νερό αφήνουμε τον χυμό του λεμονιού να στεγνώσει επάνω στα χέρια μας!
Μετά από μία δύο μέρες ακολουθώντας αυτή την πρακτική θα δείτε την διαφορά στα ακροδάχτυλα σας!
Μην την αμελείτε όμως!
Και κάτι ακόμα πολλές φορές στρίβουμε λεμόνια για τα διάφορα φαγητά μας και τις σαλάτες μας!
Μην πετάτε ακόμα τις λεμονόκουπες αλλά μόλις τελειώσετε τις δουλειές πλύντε τα χέρια σας!
Σκουπίστε τα και με τις λεμονόκουπες κάντε ένα ελαφρύ μασάζ σε όλη την επιφάνεια του χεριού μέχρι το σημείο που αρχίζει ο καρπός καιαφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα!

Πεντανόστιμα κρουασάν σε 5 λεπτά! | ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πεντανόστιμα κρουασάν σε 5 λεπτά εύκολα και γρήγορα!!


Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. αλέυρι
8 γρ. baking powder
μια πρέζα αλάτι
125 γρ. μαργαρίνη soft
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
μερέντα ή μαρμελάδα σφιχτή για τη γέμιση
Αυγό για να τα αλλείψουμε


Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, μαργαρίνη, αλάτι,baking powder με το χέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει μαλακή κ εύπλαστη ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Την ανοίγουμε σε κύκλο και με μαχαίρι την κόβουμε σε 8 κομμάτια πάνω στα οποία βάζουμε μια κουταλιά μερέντα η μαρμελάδα.
Τυλίγουμε σε κρουασάν,από την φαρδιά πλευρά δλδ προς την γωνία.
Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα (μεγάλη ανακάλυψη η λαδόκολλα που δεν λερώνει το ταψί)
Αλείφουμε με το αυγό για να πάρουν ωραίο χρωματάκι και ψήνουμε για 20΄ περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.


ΠΗΓΗ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εύκολη συνταγή, κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρέμ!!


Εύκολη συνταγή, κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρέμ, για ένα υπέροχο πιάτο που θα ευχαριστηθούν όλοι!


Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά


Υλικά



  • Στήθος κοτόπουλο 1 μεγάλο

  • Μανιτάρια 1 κουτί κονσέρβα

  • Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο

  • Κρέμα γάλακτος 450 γρ

  • Τυρί γκούντα 250 γρ

  • Αλάτι - πιπέρι

  • Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο

  • Οδηγίες

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κοτόπουλο αφού το έχουμε πλύνει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ξεκινάμε να το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια που τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά από την κονσέρβα τους. Αφού ψηθούν καλά και δούμε ότι έχουν ροδίσει αρκετά ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χαμήλωνουμε την φωτιά στο μισό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να βράζει ,το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά για να έχει τραβήξει το ζουμάκι του.


πηγή

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Κανελόνια αλα κρεμ στο φούρνο για να γλύψουν και το πιάτο!



Κανελόνια αλα κρεμ στον φούρνο για να γλύψουν και το πιάτο, ειδικά οι λάτρεις των ζυμαρικών! 


Κανελόνια αλα κρεμ με διπλό τυρί


Τι θα χρειαστείς για τα κανελόνια αλα κρεμ στον φούρνο:


1 πακέτο κανελόνια


1 μικρό κρεμμύδι


500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος


5-20 φέτες μπεικον


1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας


λίγο κρασί


2 πιπεριές πράσινες


2-3 φέτες ζαμπον


200 γραμμάρια τυρί κρέμα


300 γραμμάρια κίτρινο τυρί Gouda


300 γραμμάρια τυρί Emedal ή οτι άλλο κίτρινο τυρί θέλετε


1 κουταλιά βούτυρο


Εκτέλεση


Ψιλόκοψε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σωτάρισε τα για 10 λεπτά μαζί με το βούτυρο.Έπειτα,βάλε και τα μανιτάρια και σωτάρισε τα και αυτα για 2 λεπτά. Τα μανιτάρια θα βγάλουν αμέσως υγρά,οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο υγρό.


Πρόσθεσε το μπέικον και σωτάρισε το και αυτό μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι.Βάλε και το ζαμπον και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Σβήσε με λίγο κρασί της επιλογής σου και πρόσθεσε και το τυρί κρέμα. Ανακάτεψε για 2 λεπτά και απόσυρε απο τη φωτιά.


Σε ενα ταψάκι βάλε λίγο λάδι και πάρε ένα ενα τα κανελόνια και γέμισε τα με τη γέμιση με το μπέικον και τα μανιτάρια. Γέμισε τα προσεκτικά για να μην σπάσουν και βάλε όση ποσότητα χρειάζεται για να μην χυθεί η γέμιση απ’έξω από τα κανελόνια.


Βάλε τα δίπλα δίπλα σφιχτά το ενα με το άλλο στο ταψάκι και ρίξε απο πάνω τη κρέμα γάλακτος και δύο ποτήρια του κρασιού νερό.


Πρέπει τα υγρά να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι τη μέση του ταψιού για να βράσουν τα κανελόνια. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή με μια ώρα περίπου.


10 λεπτά πριν γίνει,βγάλε το απο τον φούρνο και πρόσθεσε το τυρί από πάνω.Ψήσε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




πηγή

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αποτοξινώστε τον οργανισμός σας γρήγορα με αυτές τις 6 τροφές! | ΔΙΑΤΡΟΦΗ




Αποτοξινώστε τον οργανισμός σας γρήγορα με αυτές τις 6 τροφές! 



Νιώθετε ένα ενοχλητικό πρήξιμο; Μήπως έχετε δυο με τρία παραπάνω κιλά; Ξεχάστε τις σκληρές δίαιτες και τη στέρηση! Κάντε μια express αποτοξίνωση του οργανισμού σας βάζοντας στο διατροφολόγιό σας τις 6 τροφές που σας προτείνουμε και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις παρακάτω τροφές θα σας επιτρέψουν να απαλλαγείτε με ασφάλεια από τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό σας, θα εκτοξεύσετε τα επίπεδα της ενέργειά σας και θα αναζωογονήσετε την υγεία σας!"

Σκόρδο


Μπορεί η ισχυρή οσμή του σκόρδου να προκαλεί ακόμα και δάκρυα, ωστόσο η κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ξεπλύνει από τις τοξίνες. Είναι πλούσιο σε θειούχες ενώσεις, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την χαρακτηριστικά έντονη οσμή του, για την γεύση του, αλλά και για τα περισσότερα οφέλη του για την υγεία. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να σας πείσουν, να ξέρετε ότι το σκόρδο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα κρεμμύδια και τα πράσα, οπότε είναι κι αυτά καλά υποκατάστατα.

Πράσινο λάχανο


Γενικότερα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μετά από μια διατροφική κραιπάλη. Το πράσινο λάχανο περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, ενώ είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που υπάρχουν. Χρησιμοποιήστε το σε σούπες ή με βραστά λαχανικά, ιδιαίτερα τώρα μετά την εορταστική περίοδο.

Εσπεριδοειδή


Όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια με βιταμίνη C και καθαρίζουν τον οργανισμό σας. Η βιταμίνη C μάλιστα ενθαρρύνει το συκώτι για να παράγει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται γλουταθειόνη, το οποία βοηθά τον οργανισμό να καθαρίσει και μετατρέπει τις τοξίνες σε εύπεπτο υλικό. Επιπλέον, η κατανάλωση εσπεριδοειδών μπορεί να ξυπνήσει τον μεταβολισμό σας και να βοηθήσει στην καύση λίπους. Επιλέξτε να φάτε σκέτο ένα πορτοκάλι, μανταρίνι, ή γκρέιπφρουτ, ειδάλλως προτιμήστε τα ακόμα και σε σαλάτα. Το λεμόνι και το λάιμ είναι επίσης καλές επιλογές με κοτόπουλο ή σε σαλάτα.

Αβοκάντο


Το αβοκάντο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Περιέχει μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται γλουταθειόνη, η οποία μπλοκάρει τουλάχιστον 30 διαφορετικές καρκινογόνες ουσίες, ενώ βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και η πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και αφαιρεί τις ακαθαρσίες από το έντερο.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι από τα πιο υποτιμημένα όσπρια ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτή η σούπερ τροφή αποτελεί πλούσια πηγή του μολυβδαινίου, ενός μετάλλου που ενεργοποιεί τα αποτοξινωτικά ένζυμα που χρειάζονται για να αποβληθούν οι ακαθαρσίες από το σώμα. Τα φασόλια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β.



Πηγή

Το Πράσινο τσάι, οι ιδιότητες του και τα οφέλη του! | ΒΟΤΑΝΑ


Το Πράσινο τσάι, οι ιδιότητες του και τα οφέλη του!

Στην Κίνα έκανε πρώτα την εμφάνισή του το πράσινο τσάι, πολύ σύντομα όμως εξαπλώθηκε στην ανατολική Ασία. Στις μέρες μας χρσηιμοποιείται ευρέως σα ρόφημα σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Κατασκευάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα της καμέλιας (camelia sinensis) και περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι παρα πολύ χρήσιμες αντιοξειδωτικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης, περιέχει τεΐνη που βοηθά στην αλκαλοποίηση. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες, διαμέσου της καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών ξυγόνου, καθώς και η δράση κατά της υψηλής χοληστερίνης και των καρδιακών νοσημάτων έχουν ανεβάσει σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή του πράσινου τσαγιού. Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε κατευθείαν τα αποξηραμένα φύλλα, τρίβοντάς τα και φτιάχνοντας τσάι, παρά τα φακελλάκια του εμπορίου, διότι σε μερικές περιπτώσεις αυτά έχουν υποστεί επεξεργασία.

Δεδομένη επίσης είναι και η ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω των κατεχινών, που περιέχονται στο πράσινο τσάι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που καταναλώνουν το πράσινο τσάι με σκοπό τον έλεγχο του βάρους τους. Σωστότερο φυσικά είναι να μην καταναλώνουμε γενικότερα λιπαρές τροφές ώστε να μη χρειάζεται να πίνουμε 5 φλυτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα για να βοηθήσουμε την καύση τους!


Η δράση του πράσινου τσαγιού κατά του διαβήτη αλλά και υπέρ της ενδυνάμωσης της μνήμης, μέσω των κατεχινών, το έχουν κάνει πολύ δημοφιλές στις μεγαλύτερες ηλικίες.


Που φύεται: Κίνα, Ιαπωνία και σε πολλά άλλα μέρη της Ασίας.


Μέρος που χρησιμοποιούμε: Τα φύλλα.

Περιέχει: κατεχίνες, πολυφαινόλες, τεΐνη κλπ.

Βοτανοθεραπείες: αντικαρκινικό,  αντιθρομβωτικό, αντιβηχικό, αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες κλπ.

Χρήσεις:

  • Παχυσαρκία

  • Καρδιαγγειακά νοσήματα

  • Πρόληψη καρκίνου

Το διαβάσαμε εδώ