Ενίσχυσε την υγεία σου μαθαίνοντας το top 10 των βοτάνων!!

Τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία μιας πληθώρας ιατρικών καταστάσεων, είτε φρέσκα, είτε αποξηραμένα, σε μορφή κάψουλας, δισκίων ή βαμμάτων.

Στην βοτανική θεραπεία οι ρίζες, το άνθος, οι βλαστοί και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται για να γίνουν ροφήματα ή βάμματα για τους ασθενείς. Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας έχουν στραφεί στη βοτανοθεραπεία επειδή τα προϊόντα αυτά είναι όλα φυσικά.

Ωστόσο, ακόμα και τα φυσικά προϊόντα ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε βότανο για την υγεία σας.

Διαβάστε ποια είναι τα 10 κορυφαία βότανα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να βελτιώσει την υγεία του:

1. Σκόρδο


Τα ιατρικά οφέλη του σκόρδου έχουν μακρά παράδοση. Γνωστό ως μία τροφή υγιής για την καρδιά, το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την αρτηριοσκλήρυνση, μειώνει την αρτηριακή πίεση και ελαχιστοποιεί τη συσσώρευση της «κακής» χοληστερόλης ή λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL). Επίσης, λειτουργεί ως διαλυτικό του αίματος (αντιπηκτικό).

2. Εχινάκεια


Η εχινάκεια είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των υγιών κυττάρων κατά των ιογενών λοιμώξεων και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή των ιστών, καθιστώντας την έτσι χρήσιμη και για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες.

3. Gingko Biloba


Το εκχύλισμα gingko biloba αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο γι’ αυτό και βοηθά στην προστασία από την άνοια, την εξασθένηση της μνήμης και άλλες γνωστικές διαταραχές. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, όπως το άσθμα και η βρογχίτιδα. Πιστεύεται, επίσης, πως ανακουφίζει από την κόπωση, τις εμβοές, τη σεξουαλική δυσλειτουργία και την σκλήρυνση κατά πλάκας.

4. Λευκάκανθα


Η λευκάκανθα είναι ένα μικρό δέντρο ή θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των ρόδων. Είναι εγγενές στη βόρεια Ευρώπη, αλλά αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο. Η λευκάκανθα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, επιβραδύνει την ταχυκαρδία, βοηθά στο άνοιγμα των στεφανιαίων αρτηριών, γεγονός που επιτρέπει στον καρδιακό μυ να πάρει τις κρίσιμες θρεπτικές ουσίες που του είναι απαραίτητες. Η λευκάκανθα είναι επίσης αποτελεσματική για ήπιες μορφές καρδιακής ανεπάρκειας.

5. Γαϊδουράγκαθο


Το γαϊδουράγκαθο έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια και για μια ποικιλία παθήσεων. Συχνότερα χρησιμοποιείται για ηπατικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κίρρωσης του ήπατος και της χρόνιας ηπατίτιδας, καθώς και για τις διαταραχές της χοληδόχου κύστης. Πιστεύεται, επίσης, ότι μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, τα επίπεδα της ινσουλίνης σε διαβητικούς ασθενείς με κίρρωση και επιβραδύνει την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του προστάτη.

 6. Αστράγαλος


Ο αστράγαλος ή huang qi, είναι ένα εγγενές βότανο στην Κίνα και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Στην Κίνα, χρησιμοποιείται συνήθως μαζί με μια συλλογή από άλλα βότανα, για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας και ως συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο. Μελέτες έχουν δείξει πως ο αστράγαλος μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία της καρδιάς και όταν χρησιμοποιείται μαζί με άλλα φάρμακα μπορεί να χρησιμεύσει ως συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο.

7. Γλυκόριζα


Η γλυκόριζα έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών όπως η αρθρίτιδα, το άσθμα και η βρογχίτιδα και μπορεί επίσης να προστατεύσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια από τις βλαβερές τοξίνες. Το βότανο αυτό είναι γνωστό και ως βότανο της γονιμότητας και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του έμμηνου κύκλου των γυναικών που ταλαιπωρούνται από διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας.

8. Βαλσαμόχορτο


Το βαλσαμόχορτο είναι ένα φυτό με κίτρινα λουλούδια που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών, νευρικών πόνων, ελονοσίας, αλλά και ως ηρεμιστικό. Σήμερα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας κατάθλιψης, του άγχους και των διαταραχών του ύπνου.

9. Βαλεριάνα


Η βαλεριάνα είναι ένα φυτό εγγενές στην Ευρώπη και την Ασία. Χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου και του άγχους. Μελέτες έχουν δείξει πως η βαλεριάνα βοηθά τους ανθρώπους να κοιμηθούν πιο γρήγορα χωρίς να διαταράσσει τον κανονικό τους ύπνο. Ενώ θεωρείται γενικά ασφαλής, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ενισχύσει τα συναισθήματα ενθουσιασμού και νευρικότητας.

10. Ginseng


Το ginseng, βοηθά στην ενίσχυση της φυσικής και πνευματικής απόδοσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι ευεργετικό για τη μνήμη και τη μάθηση. Μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη, να προστατεύσει το ήπαρ και να ενισχύσει τους πνεύμονες. Μια ιαπωνική μελέτη έχει δείξει επίσης πως τα εκχυλίσματα ginseng είναι ευεργετικά για τη θεραπευτική αγωγή του καρκίνου.

Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

 
Top